Szkoła oferuje dla uczniów udział w bezpłatnych krusach. Poniżej prezentujemy aktualną ofertę kursów:
- Kurs Carvingu
- Kurs „Barista”
- Kurs Barmański
- Kurs AutoCAD
- Kurs „Kosztorysowanie”
- Kurs Photoshop
- Kurs – Administrator sieci komputerowych z wykorzystaniem Windows Server
- Kurs Pilota Wycieczek
- Kurs obsługi programu PŁATNIK
- Kurs operator wózka jezdniowego podnośnikowego
- Kurs spawacza
- Kurs prawa jazdy kat. B
- Staże wizyty zawodoznawcze
Kurs Carvingu w ramach projektu
Modernizacja kształcenia zawodowego w MałopolsceW grudniu 20 osobowa grupa młodzieży, z klas- II i IV Technikum Gastronomicznego i II Technikum Hotelarskiego, wzięła udział w kursie Carvingu, przeprowadzonym w naszej Szkole. Kurs został zorganizowany w ramach realizacji projektu „Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce”, Program Operacji Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego, współfinansowanego ze Środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Uczniowie naszej szkole mogli przekonać się podczas kursu Carvingu, jak przyozdobić talerz z potrawami, jaki i stoły
w restauracji. Uczniowie mieli niebywałą okazję poznać arkana sztuki carvingu. Podczas kursu, mogli się dowiedzieć co zrobić między innymi z: dynią, cukinią, porem, cebulą, arbuzem czy melonem, aby te wyglądały apetycznie, interesująco i po prostu cudownie! Dekoracje, a właściwie dzieła sztuki zostały obfotografowane, zobaczcie sami.
GaleriaKurs Barmański w ramach projektu
Modernizacja kształcenia zawodowego w MałopolsceW grudniu 20 osobowa grupa młodzieży, z klas- III Technikum Gastronomicznego i III Technikum Hotelarskiego, wzięła udział w kursie barmańskim, przeprowadzonym w naszej Szkole. Kurs został zorganizowany w ramach realizacji projektu „Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce”, Program Operacji Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego, współfinansowanego ze Środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Uczniowie zostali wprowadzeni arkana zawodu barmana. Zapoznali zostali ze sprzętem barmańskim i wyposażeniem baru, rodzajami szkła barowego. Podstawy wiedzy na temat win, kaw, cygar. Podstawy miksologii molekularnej (zarówno teoria jak i praktyka), podstawy working flair (zarówno teoria jak i wiele ćwiczeń praktycznych), Poznali techniki sporządzania drinków i koktajli. Uczniowie poznali zasady doboru szkła zgodnie z recepturą napoju i jego wielkością.
Galeria
Staż-wizyta zawodoznawcza w ramach projektu
Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce16-17 grudnia 2013, 20 osobowa grupa młodzieży, z klas- II i III Technikum Hotelarskiego, wzięła udział w stażu-wizycie zawodoznawczej w Hotelu Perła Południa w Rytrze. Wyjazd został zorganizowany
w ramach realizacji projektu „Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce”, Program Operacji Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego, współfinansowanego ze Środków Unii Europejskiej
w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Wizyta zorganizowana w celu zapoznania się przez uczniów z warunkami wykonywania zawodu, technologią pracy, wyposażeniem hotelu. W pierwszym dniu grupa wzięła udział w wykładzie na temat działalności Hotelu Perła Południa oraz marketingu
w hotelarstwie. Drugiego dnia pobytu młodzież została podzielona na grupy i zwiedzała poszczególne działy hotelu oraz pomagała w różnych czynnościach pracownikom Hotelu poznając pracę
w hotelarstwie. Grupą młodzieży opiekował się p. Grzegorz Podobiński