Darmowe Kursy

Szkoła oferuje dla uczniów udział w bezpłatnych krusach. Poniżej prezentujemy aktualną ofertę kursów:

  1. Kurs Carvingu
  2. Kurs „Barista”
  3. Kurs Barmański
  4. Kurs AutoCAD
  5. Kurs „Kosztorysowanie”
  6. Kurs Photoshop
  7. Kurs – Administrator sieci komputerowych z wykorzystaniem Windows Server
  8. Kurs Pilota Wycieczek
  9. Kurs obsługi programu PŁATNIK
  10. Kurs operator wózka jezdniowego  podnośnikowego
  11. Kurs spawacza
  12. Kurs prawa jazdy kat. B
  13. Staże wizyty zawodoznawcze

Kurs Carvingu w ramach projektu
„Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce”
W grudniu 20 osobowa grupa młodzieży, z klas- II i IV Technikum Gastronomicznego i II Technikum Hotelarskiego, wzięła udział w kursie Carvingu, przeprowadzonym w naszej Szkole. Kurs został zorganizowany w ramach realizacji projektu „Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce”, Program Operacji Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego, współfinansowanego ze Środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Uczniowie naszej szkole mogli przekonać się podczas kursu Carvingu, jak przyozdobić talerz z potrawami, jaki i stoły
w restauracji. Uczniowie mieli niebywałą okazję poznać arkana sztuki carvingu. Podczas kursu, mogli się dowiedzieć co zrobić między innymi z: dynią, cukinią, porem, cebulą, arbuzem czy melonem, aby te wyglądały apetycznie, interesująco i po prostu cudownie! Dekoracje, a właściwie „dzieła sztuki” zostały obfotografowane, zobaczcie sami.

Galeria
Kurs Barmański w ramach projektu
„Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce”W grudniu 20 osobowa grupa młodzieży, z klas- III Technikum Gastronomicznego i III Technikum Hotelarskiego, wzięła udział w kursie barmańskim, przeprowadzonym w naszej Szkole. Kurs został zorganizowany w ramach realizacji projektu „Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce”, Program Operacji Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego, współfinansowanego ze Środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Uczniowie zostali wprowadzeni arkana zawodu barmana. Zapoznali zostali ze sprzętem barmańskim i wyposażeniem baru, rodzajami szkła barowego. Podstawy wiedzy na temat win, kaw, cygar. Podstawy miksologii molekularnej (zarówno teoria jak i praktyka), podstawy working flair (zarówno teoria jak i wiele ćwiczeń praktycznych), Poznali techniki sporządzania drinków i koktajli. Uczniowie poznali zasady doboru szkła zgodnie z recepturą napoju i jego wielkością.

Galeria
 

Staż-wizyta zawodoznawcza w ramach projektu
„Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce”
16-17 grudnia 2013, 20 osobowa grupa młodzieży, z klas- II i III Technikum Hotelarskiego, wzięła udział w stażu-wizycie zawodoznawczej w Hotelu „Perła Południa” w Rytrze. Wyjazd został zorganizowany
w ramach realizacji projektu „Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce”, Program Operacji Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego, współfinansowanego ze Środków Unii Europejskiej
w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Wizyta zorganizowana w celu zapoznania się przez uczniów z warunkami wykonywania zawodu, technologią pracy, wyposażeniem hotelu. W pierwszym dniu grupa wzięła udział w wykładzie na temat działalności Hotelu „Perła Południa” oraz marketingu
w hotelarstwie. Drugiego dnia pobytu młodzież została podzielona na grupy i zwiedzała poszczególne działy hotelu oraz pomagała w różnych czynnościach pracownikom Hotelu poznając pracę
w hotelarstwie. Grupą młodzieży opiekował się p. Grzegorz Podobiński